Hedera پاپیتال

سپتامبر 26th, 2009 | گیاهان خانگی, گیاهان فضای باز

hedera
پاپیتال ، عشقه یا داردوست
مشخصات: اسم علمی پاپیتال Hedera canariensis ، از خانواده Arliaceae میباشد. این گیاه بومی جزایر قناری و شمال آفریقا است. ارتفاع آن در طبیعت به بیش از 5 متر می رسد.گونه ای زیبا با رشد سریع بوده كه در مقابل نور و سایه مقاوم است. برگهای پاپیتال چرمی وتخم مرغی شكل با لبه كنگرهای هستند كه در قسمت تحتانی قلبی شكل می شوند، در زمستان برگهای این گیاه سبز روشن و براق است و در تابستان به رنگ سبز برنزی در می آیند، پاپیتال واریته مشهوری دارد كه دارای برگهای سبز تیره با لبه نقره ای، خاكستری یا سفید رنگ می باشد.

مراقبت: پاپیتال به نور خیلی كم تا معمولی، حرارت عادی، خاك همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاك قلیایی احتیاج دارد.

کود: می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هر هفته یكبار ، از اردیبهشت تا مهر ماه به پاپیتال كود داد.

خاک: خاك باغچه همراه با كمی توربی یا خاك برگ برای رشد ونمو این گیاه مناسب است.

ازدیاد: پاپیتال را می توانید به آسانی از اواسط بهار تا اواخر تابستان تكثیر كنید. البته گیاهانی كه در بهار تكثیر می شوند مقاوم تر هستند. با یك چاقوی تیز قلمه های ساقه ای و یا انتهایی را به طول 10تا 12 سانتیمتر، از ساقه های رونده جدا كنید و به روش كشت مستقیم قلمه درون گلدان ، آنها را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر ، حاوی كمپوست بذر و قلمه بكارید. خاك را نسبتا مرطوب كنید و با كیسه پلاستیكی شفاف قلمه ها را بپوشانید . بعد از یك ماه ریشه دهی انجام می شود. شما می توانید كیسه پلاستیكی را برداشته و گلدان را در تور مناسب ، ولی دور از تابش مستقیم خورشید قرا دهید. قلمه ها در آب هم ریشه می دهند. پاپیتالها در هوای خنك هم رشد می كنند اما سعی كنید در طول تكثیر ، دمای محیط 18 تا 20 درجه سانتیگراد باشد.

عوارض و درمان: اگرمشاهده كردید برگها رنگ پریده شده اند و گرایش به سبزی دارند، یا نور خیلی شدید است و یا هوای تاریك است. كمبود عناصر هم میتواند همین علائم را به وجود بیاورد.برگهای چین وچروكدار و خشك شده معرف هوای گرم محیط است.گیاه را به محل خنكتری برده و غبار پاشی كنید. لكه های نقره ای روی برگها نتیجه فعالیت حشره آفت است هر دو هفته یكبار باسم حشره كش نفوذی گیاه را سمپاشی نمائید. اگر زخمهای سیاه آبكی روی برگها مشاهده شد. با هر نوع مایع ضد عفونی كننده، با غلظت كم، لكه ها را خیس كنید و هوای خشك می تواند نوك برگها را خشك و قهوه ای كند. هوای سرد نیز برگها ر ا پپیچیده و سبز تیره می كند. در صورتی كه زهكش مناسبی نداشته یاشیم و در نتیجه خاك گلدان باتلاقی شود، برگهای پاپیتال سیاه می شوند. اگر هم برگها زرد آغشته به تار عنكبوت شدند. باید هر دو هفته یكبار با سم كنه كش سمپاشی صورت بگیرد. غبار پاشی در دفع این آفت موثر است گیاه پاپیتال به كنه قرمز كه باعث این آسیب می شود حساس بوده، بنابراین نباید در محیط گرم و خشك قرار بگیرد.

برچسب: , , , , , , ,

36 دیدگاه

  1. zakerizadeh گفت:

    “در عکسی که ارسال کرده‌اید آفتی از گروه مکنده‌ها که نوعی شپشک سپر دار است. مشاهده میشود.

    (عکس از آقای توکل)

    اینها زیر لایه حفاظتی قهوه‌ای رنگی که دارند مخفی شده و از شیره گیاهی تغذیه میکنند.
    برای همین مبارزه با سموم عادی مثل مالاتیون مقدور نیست.
    شما باید از سموم سیستمیک استفاده کنید.
    برای مثال سم ایمیدیا کلوپراید (کونفیدور) از سم فروشیها تهیه کنید. (اگر این هم نبود مهم نیست. بگویید سم سیستمیک برای حشرات مکنده مانند شپشک سپر دار میخواهم. سیستمیک بودن مهم است)
    به نسبت نیم در هزار یا حداکثر یک در هزار (نیم سی سی سرنگ اندازه بگیرید و در یک لیتر آب حل کنید)
    این سم را هم باید به ریشه گیاه بدهید تا وارد شیره گیاهی بشود و وقتی حشرات از آن خوردند نابود شوند
    و هم باید به برگها سم پاشی کنید.
    بعد مرگ حشرات فقط پوسته آنها برای مدتی باقی میماند و جای نگرانی نیست.
    با فاصله یک هفته تا ده روز دوباره سم پاشی کنید.
    برای سری بعد اگر این حشرات ظاهر شدند دیگر نباید از این سم استفاده کنید. چون نسبت به این سم ممکن است مقاومت پیدا بکنند.
    برای سری بعد (که ممکن است سال دیگر اتفاق بیافتد) میتوانید از سم دیگری مانند متاسیستوکس استفاده کنید.”
    سلام
    پیرو مطالب مذکور پاپیتال های منزل بنده دوسالی است که درگیر این آفت شده و زمانی که دقت کرده ام ظاهرا تمامی پاپیتال های منازل منطقه قلهک و قیطریه این مشکل را دارند و آفت عجیی است چون اگر به آن نرسید علاوه بر برگ، خود گیاه را نیز خشک می کند!! در این مدت من بارها برگ های آلوده را از گیاه جدا کرده (به صورتی که از گیاه تنها ساقه های آن باقی ماند) و با سم هایی که شما عنوان نموده اید نیز سمپاشی کرده ام هم بر روی برگها و هم به صورت آبیاری ولی متاسفانه این آفت ول کن نیست! (واقعا شبیه سرطان در بدن انسان عمل می کند) نمی خواهم گیاهی را که بالغ بر 10 سال زحمت آنرا کشیده ام از بین برود.واقعا چه کار کنیم؟؟

  2. م گفت:

    سلام من یک عشقه دارم رشد نمیکنه چیکار کنم

  3. Mehdi Hakimi گفت:

    اگر مطمئن هستید که کنه است. اومایت – اورتوس – نئوران و … همه کنه کش هستند

  4. سلام، پاپیتالهای من داخل گلدان هستند و از نظر آبیاری و کوددهی و رشد خوب هستند و لی اخیرا (پاییز) پست برگهای کنه قرمز گذاشته و برگها را زرد میکند. چه سم کنه کشی اشتفاده کنم؟ هر فروشگاهی میرم محصول خودش رو توصیه میکنه در حالی که دو نوع سم زدم تاثیری نداشته!

  5. Mehdi Hakimi گفت:

    به جای قطع ساقه اونها رو به گلدان جدیدی هدایت کنید که مقدار از ساقه زیر خاک برود و مقداری دیگر بیرون باشد. با یک سنجاق یا مفتول قسمت زیر خاک ساقه را در خاک ثابت کنید (به این کار میگویند خوابانیدن – نوعی تکثیر) بعد از مدتی در محل تماس با خاک ریشه تولید خواهد شد که میتوانید پس از تولید ریشه بند ناف گیاه جدید در گلدان جدید را از گلدان قدیمی ببرید.

  6. zohre گفت:

    سلام. من یک پاپیتال ابلق مینیاتوری دارم. چه طور میتونم ازش قلمه بگیرم؟ یک بار چند ساقه از گیاه رو توی گلدان معمولی قلمه زئم اما بعد از 2 هفته خشک شد و ریشه نداد. ممنون.

  7. Mehdi Hakimi گفت:

    پاپیتال معمولا ریشه‌های هوایی زیادی دارد که به محض اینکه ببرید و در خاک بگذارید ریشه‌ها شروع به فعالیت میکنند. ترکیب خاصی لازم نیست میتوانید از ماسه خالی هم استفاده کنید

  8. معصومه گفت:

    با سلام و احترام
    ضمن سپاس از سایت پر بارتان، بنده قصد دارم از این گیاه قلمه بزنم در آب گذاشتم ولی ریشه نداد کمپوست بذر را چطور می توانم تهیه کنم آیا شما برایم ارسال می فرمائید با توجه به اینکه الان پائیز است آیا مناسب است یا صبر کنم بهار این کار را انجام دهم. محل زندگی ام در تهران است. خواهشمند است بنده را راهنمائی بفرمائید. با تشکر مجدد

  9. Mehdi Hakimi گفت:

    بله صددرصد میشود

  10. جمال گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از مطالب جالب و مفید . سوال من اینه که گیاه پاپیتال گیاه پر ریشه اییه یا نه و ایا میشه اونو در داخل منزل _ پاسیو _ و در درون گلدان گذاشت یا نه با تشکر

  11. Mehdi Hakimi گفت:

    بستگی به محل زندگی شما دارد. اغلب گیاهان گوشتی مانند همین نازهای گوشتی و شمعدانیهای پیچ معمولا نتیجه خوبی میدهند

  12. donya گفت:

    سلام.
    من هفته پیش 20 گلدان کوچک (سفالی با قطر 9cm) پاپیتال خریدم و بدون اینکه در گلدان بزرگتر انتقال دهم اونها رو در جا گلدانی دیواری گذاشتم. آیای گلدان کوچک آنها رو خراب نمی کند. از راهنمایهایتان متشکرم.

  13. فاطمه گفت:

    با سلام

    مرسی از این همه اطلاعات خوبی که به ما می دید، من دو تا بالکن دارم و دوست دارم لبه این بالکنام و پر از گل کنم ولی آفتاب مستقیم زیاد داره جدیدا گل ناز گذاشتم ولی هنوز بازم خالی هست می خواستم ببینم شما هم همین گل رو پیشنهاد می کنید یا گل های دیگه ای هم هستن ،اگر به صورتی آویزی هم با شه که خیلی بهتره.

    خیلی ممنون

  14. طرفهای جنوب ایران گل کاغذی خیلی زیبا میشود. ولی پیچ اناری و چسب دیواری هم گزینه‌های خوبی هستند

  15. زهرا گفت:

    با سلام
    من در شهرستان جم حدود 70 كيلومتري بندر عسلويه زندگي ميكنم آب و هواي اينجا نسبتا” گرم و مرطوبه ، اگه ميشه راهنمايم كنيد براي پوشاندن ديواري كه تقريبا” افتاب نميخوره و بيرون خونه قرار داره از چه نوع گياه پيچ يا رونده استفاده كنم ؟
    از همكاري شما متشكرم

  16. از گیاه چسب دیواری (موچسب) استفاده کنید. با گلدان خیلی بزرگ تغاری

  17. ايمان گفت:

    سلام
    من در تهران زندگي مي كنم ، ديوار رو به روي پنجره ما سيماني است و نماي ناراحت كننده اي دارد و در روحيه افراد خانواده تاثير بدي گذاشته است از چه گياهي براي پوشاندن ديوار مي توانم استفاده كنم البته با توجه به اين نكته كه زير ديوار باغچه وجود ندارد و من فقط مي توانم از گلدان استفاده كنم ممنون مي شوم دراين رابطه من را راهنمايي بفرماييد. با تشكر فراوان

  18. گیاه پر رشدی است ولی حتما چند سالی طول میکشد

  19. ریحانه گفت:

    سلام از زمانی که گیاه کاشته شود تا محوطه ای(فضای بین درختان) را پوشش دهد چه قدر زمان لازمه؟اگه با عکس مراحل رشدی رو توضیح بدین خیلی عالیه.

  20. bahrami sohbat گفت:

    با سلام من در حال تحصیل کارشناسی گل و گیاهان زینتی هستم و به این رشته هم علاقه زیادی دارم و در این ارتباط نیاز به کمک دوستان محققین دارم تا بتوانم از راهنمائیهای آن عزیزان بهره مند گردم از طریق مقاله جزوات و یا هر نحو دیگر لطفا با این آدرس راهنمائی فرمائید با تشکر صحبت بهرامی

  21. اگر مطمئنید که شته است. سموم علیه آفات مکنده مانند مالاتیون متاسیستوکس کنفیدور و .. موثر هستند

  22. farnaz گفت:

    سلام
    برای شته روی پاپیتال چه سمی؟چه زمان؟به چه مقدار باید استفاده کنم؟

  23. شما از دوز بیست برابر استفاده کرده‌اید!!
    احتمال دارد گیاه سوزی اتفاق بیافتد ولی پاپیتال گیاه محکمی است و احتمال نابود شدن کلی اش کم است

  24. tavakol گفت:

    سلام
    از حسن توجه و راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم
    سم کنفیدور را تهیه کردم و باغچه را سم پاشی نمودم ولی غلظت را اشتباه کردم و مقدار 10 سی سی در 1000 سی سی اب حل نمودم .
    ایا این کار باعث از بین رفتن گیاه میشود . و این غلظت افت را از بین میبرد . ؟
    ایا باید مجددا با غلظت 1 سی سی در 1000 سی سی اب سم پاشی کنم ؟

  25. در عکسی که ارسال کرده‌اید آفتی از گروه مکنده‌ها که نوعی شپشک سپر دار است. مشاهده میشود.

    (عکس از آقای توکل)

    اینها زیر لایه حفاظتی قهوه‌ای رنگی که دارند مخفی شده و از شیره گیاهی تغذیه میکنند.
    برای همین مبارزه با سموم عادی مثل مالاتیون مقدور نیست.
    شما باید از سموم سیستمیک استفاده کنید.
    برای مثال سم ایمیدیا کلوپراید (کونفیدور) از سم فروشیها تهیه کنید. (اگر این هم نبود مهم نیست. بگویید سم سیستمیک برای حشرات مکنده مانند شپشک سپر دار میخواهم. سیستمیک بودن مهم است)
    به نسبت نیم در هزار یا حداکثر یک در هزار (نیم سی سی سرنگ اندازه بگیرید و در یک لیتر آب حل کنید)
    این سم را هم باید به ریشه گیاه بدهید تا وارد شیره گیاهی بشود و وقتی حشرات از آن خوردند نابود شوند
    و هم باید به برگها سم پاشی کنید.
    بعد مرگ حشرات فقط پوسته آنها برای مدتی باقی میماند و جای نگرانی نیست.
    با فاصله یک هفته تا ده روز دوباره سم پاشی کنید.
    برای سری بعد اگر این حشرات ظاهر شدند دیگر نباید از این سم استفاده کنید. چون نسبت به این سم ممکن است مقاومت پیدا بکنند.
    برای سری بعد (که ممکن است سال دیگر اتفاق بیافتد) میتوانید از سم دیگری مانند متاسیستوکس استفاده کنید.

  26. tavakol گفت:

    با سلام من امروز جمعه برای شما چند عکس از آفت گفته شده را ای میل کردم
    مجددا” با سپاس فراوان منتظر راهنمایی شما هستم

  27. آیا میتوانید عکسی از آفت مورد نظر برای ما ارسال کنید؟

  28. tavakol گفت:

    از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم
    البته من وقتی برگ گیاه پاپیتال را به باغبان نشان دادم سم دیارینون را پشنهاد کرد که البته یک بار هم سمپاشی کردم که به گفته ایشان باید 2 بار دیگر به فاصله 10 روز سم پاشی کنم ولی به گفته خود شما این سم حشره گش هست ولی من حشره ای روی گیاه نمی بینم بلکه لکه های سفید زیر برگ و قهوه ای روی برگ هست که اگر با ناخن روی ان بکشید کنده می شوند و طوری که وقتی شاخه را تکان میدهم پودری از شاخه در هوا پخش میشود البته بعد از مدتی این لکه ها به رنگ قرمز در می اید . باتوجه به این حالت من تصور میکنم که قارچ باشد .
    چنانچه حدس من اشتباه هست لطفا به من اطلاع دهید
    مجددا از شما تشکر میکنم

  29. دیازینون یا مالاتیون هیچ کدام ضدقارچ نیستند. بلکه سموم حشره کش هستند و معمولا بر علیه حشرات مکنده استفاده میشوند.
    (دیازینون خواص نفوذی هم دارد)
    ضد قارچ مانند بنومیل در گلخانه‌ها رایج است. کاپتان کاراتان و سایر ترکیبات گوگردی و مسی هم هرکدام را بتوانید تهیه کنید خوب است.
    از کجا معلوم شد که علت قارچ است؟

  30. tavakol گفت:

    سلام
    قبلا با شما درباره خشک شدن برگهای پاپیتال سوال کردم پس از بررسی متوجه شدم علت ان قارچ میباشد که به صورت لکه های قهوهای روی برگ و سفید پشت برگ را گرفته و زیاد هم هست با با غبانی مشورت کردم پیشنهاد داد که از سم دیازینون یا مالاکیون استفاده کن
    لطفا مرا راهنمایی کنید ایا این سموم مناسب هستن؟

  31. راستش نه شمشاد و نه پیچ
    برای اینکه دید اصلا وجود نداشته باشد سرو خمره‌ای معمولی را پیشنهاد میکنیم.
    برای دیوار سازی که حدود نیم متر و بیشتر میتواند قطر داشته باشد و همیشه سبز است و کاملا جلوی دید را میگیرد. سرو خمره‌ای سبز بهترین انتخاب برای چالوس میتواند باشد

  32. محمد گفت:

    با درود فراوان
    یک قسمت دیوار زمینی در شمال (چالوس) را فنس کشیده ام .می خواستم نوعی پیچ با توجه به هوای شمال کشور معرفی کنید که هم همیشه سبز باشد هم استتار خوبی داشته باشد و داخل زمین دیده نشود. و مثل پیچ امین الدوله
    پی از مدتی شاخه های خشک از خود باقی نگذارد . آیا شما پیچ توصیه می کنید یا شمشاد اگر لطف کنید من را راهنمائی کنید.
    با سپاس

  33. شته‌ها را که باید سم پاشی کنید
    ولی خشک شدن برگها هم میتواند طبیعی باشد. هم ممکن است عامل خاصی داشته باشد که باید ببینید آن عامل چیست؟

  34. tavakol گفت:

    سلام
    در باغچه خانه جدیدی که به تازگی خریدم مقدار زیادی گیاه پاپیتال وجود دارد که متوجه شدم روی برگهای انها به صورت لکه های بزرگ حالت خشک شدن دارد به طوری که زیبایی باغچه با وجود ابن حالت در حال از بین افتن است و در راس شاخه هایی که در حال بالا رفتن هستن شته هم دیده می شود .
    لطفا مرا راهنمایی کنید

  35. دو هفته زمان کمی برای خو گرفتن گیاه است و حداقل یکی دو ماه باید برای عادت گیاه به محیط جدید رو در نظر گرفت
    ولی پاپیتال گیاه مقاومی است و نیازی به زمان خو گرفتن نیست. احتمالا هنگام کاشت صدمات به ریشه‌ها وارد شده. ولی از اونجا که این گیاه به راحتی ریشه‌دار میشود انشالله ظرف یک ماه آینده ریشه‌ها ترمیم و گیاه دوباره رشد خواهد کرد.
    تا زمانی که مطمئن بشوید گیاه اصطلاحا گرفته‌است. بهتر است به برگها آبپاشی کنید تا نیاز آب گیاه رفع شود.

  36. سیاوش گفت:

    با سلام.
    من حدود 2 هفته پیش دو تا نهال پاپیتال از گلخونه گرفتم و در گلدان کاشتم با خاک مخلوط باغچه و خاک برگ اونهارو تو اتاق گذاشتم هم نور کافی داره هم آبیاری همون طور که شما گفتین انجام می دم ولی از همون فرداش که کاشتم برگهای پایین شروع به زرد شدن کردن اول فکر کردم طبیعی هست چون جابه جا شده ولی هنوز ادامه داره دیگه کم کم داره همه برگاش زرد و خشک میشه برگای پایین که دیگه ریخته لطفا” منو راهنمایی کنین.
    راستی یکیش ابلقه یکیش سبز
    ممنون

لطفا در صورتی که درباره مطالب این صفحه؛ نظر، سئوال یا پیشنهادی دارید از طریق فرم زیر مطرح بفرمایید. اگر نظر شما برای تکمیل این مطلب مفید باشد به نام خود شما در همین صفحه منتشر میشود و احیانا در صورتیکه که نیاز به پاسخ داشته‌باشد در همینجا پاسخ داده میشود تا برای دیگران هم مفید باشد.
لطفا برای دریافت جواب، ایمیل صحیح وارد نمایید. | لطفا مطالب غیر مرتبط با این صفحه را از اینجا مطرح کنید.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *