Platycerium شاخ گوزنی

سپتامبر 26th, 2009 | گیاهان خانگی

Platycerium
پلاتیسریوم یا سرخس شاخ گوزنی
مشخصات: اسم علمی گیاه Platycerium bifurcatum ، از خانواده polypodiaceae می باشد. این جنس 17 گونه مختلف از سرخس های اپی فیت دارد. گونه مورد نظر بومی استرالیا بوده و ارتفاع آن در طیبیعت به 50 تا 80 سانتی متر می رسد. سرخس شاخ گوزنی دارای دونوع فروند است. برگها یا فروندهای مدور با لبه مواج در قسمت عقب گیاه و برگهای شاخ گوزنی كه تولید اسپور می كند در جلوی برگهای قبلی قرار می گیرند.هر دو نوع فروند، سبز نسبتا روشن هستند. این نوع سرخس تولید استولون كرده و بعد كان های جدید ایجاد می نماید. این گیاه را هنگام زمستان 10 درجه سانتی گراد نگاهداری می نمایند.

مراقبت: پلاتی سریوم به سایه تا نور متوسط، گرمای زیاد، خاك همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاك اسیدی احتیاج دارد.

کود: كود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان 1 گرم در لیتر، هر سه هفته یكبار از فرودین تا شهریور ماه ، مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از خاك برگ خزه مخصوصا از نوع اسفاگنوم برای رشد پلاتی سریوم مناسب است.

ازدیاد: این گیاه را میتوان به آسانی تكثیر كرد. البته داشتن اطلاعات كارشناسی شما را موفق خواهد كرد. دوروش برای تكثیر پلاتی سریوم وجود دارد. بعضی اوقات گیاه بالغ، گیاه دیگری را كنار خود تولید می كند كه می توانید با دقت زیا د گیاه كوچك را جدا كنید. سپس مجددا گیاه مادری را در گلدان خود بكارید. گیاه جدید را هم در گلدان حاوی كمپوست بذر و قلمه با پایه پیت قرا ردهید و با كیسه پلاستیكی شفاف بپوشانید. گیاه را در دمای 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب ، برای چند هفته نگاه دارید. ضمنا خاك را همیشه مرطوب كنید و این سرخس را می توانید از طریق هاگهای جمع شده از زیر برگها نیز تكثیر كنید. هاگها را در سینی بذر حاوی كمپوست مخصوص بذر و قلمه، بكارید و با كیسه پلاستیكی شفاف و یا شیشه بپوشانید و در دمای 21 درجه سانتیگراد نگاهدارید. وقتی هاگها جوانه زده به اندازه كافی رشد كردند، هر یك را در گلدانی با قطر دهانه 6 سانتیمتر، حاوی كمپوست مخصوص بذر و قلمه بكارید. زمانی كه بزرگتر شدند می توانید آنها را به تكه‌ای از پوست درخت متصل كرده و با خزه و كمپوست ، پایه گیاه را محكم كنید.

برچسب: , , , , ,

4 دیدگاه

  1. تاتا گفت:

    يعني چي اين حرفي كه اين آقاي سجاد زده
    همه مي دونند اين كره خاكي بدون گياهان دوام نمي آره
    اگه اكسيژن نتوني تنفس كني آقا بعد از چند دقيقه غذا هم نمي توني تناول كني
    از طرفي حس زيبائي دوستي انسان كه ذاتي است آدمي رو شيفته طبيعت سبز و زيبا مي سازه
    يعني جز شكم اين آقاي سجاد به چيزي هم فكر مي كنه
    هر چند كه خيلي از گياهان هم خوراكي هستند به شكم ايشون هم ربط پيدا مي كنند

  2. سید سجاد گفت:

    البته می دانم احتمالا میگید اینجا جای این حرف ها نیست یا این که مطلب مرا درج نمی کنید . ولی بدانید انسانها مهم تر از چهار تا تیکه علف هستند . فقط بدانید باغ بانی درست است زیرا نیاز تغزیه و خواروبار با آن است

  3. اسپورها به رنگ قهوه‌ای دقیقا در پشت نوک برگها جمع میشوند. این اسپورها وقتی به رسیدگی لازم برسند. پودر شده و در هوا افشان میشوند. میلیونی هستند و هر کدام در شرایط مناسب قرار بگیرد امکان جوانه زدن پیدا میکند.
    ولی ظاهرا مدت زمان جوانه زنی خیلی طولانی است (تا چند ماه)

  4. فرشيد هاشمي رستگار گفت:

    سلام
    لطفا بفرماييد اسپور دقيقا در كجا جمع ميشوند . (لطفا در عكس نشان دهيد) و اگرامكان دارد تصويري از اتصال گياه جديد به پوست درخت نشان دهيد . سپاسگزارم

لطفا در صورتی که درباره مطالب این صفحه؛ نظر، سئوال یا پیشنهادی دارید از طریق فرم زیر مطرح بفرمایید. اگر نظر شما برای تکمیل این مطلب مفید باشد به نام خود شما در همین صفحه منتشر میشود و احیانا در صورتیکه که نیاز به پاسخ داشته‌باشد در همینجا پاسخ داده میشود تا برای دیگران هم مفید باشد.
لطفا برای دریافت جواب، ایمیل صحیح وارد نمایید. | لطفا مطالب غیر مرتبط با این صفحه را از اینجا مطرح کنید.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *