Chlorophytum گندمی

سپتامبر 26th, 2009 | گیاهان خانگی, گیاهان فضای باز تابستانه

chlorophytum
گندمی یا سنجاقی
مشخصات: اسم علمی گیاه گندمی Chlorophytum comosum ، از خانواده Liliaceae میباشد. این جنس دارای 215 گونه مختلف از گیاهان همیشه سبز گلخانه ای می باشد. ارتفاع این گیاه در حدود 25 تا 30 سانتی متر می رسد. برگهای خطی و باریك آن حدود 25 سانتی متر طول دارد و به صورت نوارهای سبز ی به نظر میرسد كه در میان هر یك نوار سفید رنگی مشاهده می شود در بعضی از گونه ها به برگها سفید و قسمت میانی سبز میباشد. در تابستان گیاه گندمی به گل رفته و كه دمگل طویلی به طول 60 سانتیمتر دارد. گل آذین آن به شكل پانیكول بوده و گلهای سفید و ستاره ای آن دارای قطری حدود 5/2 سانتیمتر هستند. در انتهای دمگل و نزدیك گل، گیاهچه های جدید نیزتولید می شود كه می توان آنها را از گیاه جدا نموده ، ریشه دار كرد. گندمی را باید نزدیك پنجره قرار داد، زیرا چنانچه دور از نور قرار بگیرد، برگهایش طویل می شوند كه چندان زیبا نیست.

مراقبت: این گیاه به نور كم تا متوسط، گرمای معمولی ، خاك همیشه خیس، رطوبت هوای 0تا 70 درصد و خاك قلیابی احتیاج دارد.

کود: كود مورد نیاز گندمی را میتوان به میزان 2 گرم در لیتر، هر هفته یكبار، از فروردین تا مهر، مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از خاك باغچه و ماسه، خاك مناسب رشد این گیاه می باشد.

ازدیاد: گیاه جالب گندمی یا سنجاقی را میتوان به روشهای مختلف تكثیر كرد. گیاه مادری ، ساقه های بلند و رونده ای تولید می كند كه دسته های كوچك برگ را با خود دارد این گیاهچه های كوچك می توانند با قرار گرفتن در مجاورت خاك ریشه بدهند. برای اینكه موفقیت عمل تكثیر بیشتر شود، گیاهچه را روی سطح خاك، در یك گلدان با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی كمپوست گلدانی با پایه پیت، بخوابانید و به آرامی فشار دهید. زمانی كه ریشه دهی به اندازه كافی انجام شد و گیاه توسعه یافت، می توانید ارتباط ساقه را با پایه مادری، قطع كنید تا مستقل شود. این گیاهچه ها ، در آب نیز می توانند ریشه دهند و به تنهایی و جدا از پایه مادری، در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده شده و در خاك قرار بگیرند. بهترین زمان تكثیر ، فصل بهار و تابستان است و گیاهچه ها باید در دمای 18 تا 20 درجه سانتیگراد و نور مناسب ولی دور از تابش مستقیم خورشید نگاداری شود.

عوارض و درمان: در صورتی كه مشاهده كردید وسط گیاه از قاعده برگها، پوسیده است، آبیاری بیش از اندازه انجام داده‌اید و باید آبیاری را قطع كنید. برگهای نرم و شفاف در اثر هوای خیلی سرد ایجاد می شود. قهوه ای شدن نوك برگها نیز مربوط به تشنگی یا اشعه مستقیم آفتاب است. اگر برگهای گیاه سجافی، ضعیف و لاغر و طویل و كم و بیش خشك شدند و رنگ خود را از دست دادند و یعنی درجه حرارت خیلی بالاست. می توانید برای جبران این ضایعه، گلدان را به محل خنكتری منتقل كنید و 15 دقیق درون تشت بگذارید. محیط تاریك می تواند نوار سفید برگ را محو كند. سعی كنید با تغذیه مصنوعی مناسب جلوی ضعف و پژمردگی گیاه را بگیرید. در صورت دیدن حشرات سبز رنگ كه حاشیه برگ را میخورند، هر 14 روز یكبار گیاه را سمپاشی نمایید.

برچسب: , , , , ,

11 دیدگاه

  1. مهسا گفت:

    با سلام.مدتي است كه بعضي از برگهاي گلهاي گندمي ما از وسط شروع به خشك شدن كرده است .ميخواستم ببينم علت چيه؟

  2. کبری گفت:

    باسلام چرا مبدا کاربرد وفصل گلدهی گیاهان دروبلاگ ها ذکر نمیشوند؟

  3. Mehdi Hakimi گفت:

    تغذیه حتما برای گیاهان خانگی لازم است. حدس شما درست به نظر میرسد و احتمالا مشکل از رطوبت هوا و آبیاری باشد

  4. Mehdi Hakimi گفت:

    بله مشکلی نداره

  5. ماندانا گفت:

    با سلام، گندمی های من در عین حالی که کاملاً ظاهر سر حالی دارند، از برگهای زیرین و از نوک برگها زرد می شوند و به طور کامل از بین می روند. آبدهی را بیشتر کرده ام. خاک به نظر مناسب می رسد… آیا ممکن است هوای داخل پاسیو برای آن مناسب نباشد؟ آیا تغذیۀ مصنوعی حتماً لازم است؟ با سپاس

  6. مریم گفت:

    سلام.می خواستم ببینم میشه گیاه گندمی را هرس کرد یعنی اگر برگهایش را کوتاه کنم دوباره برگهای جدید در می آورد ودرصورت امکان در چه فصلی باید اینکار را کرد..ممنون

  7. Mehdi Hakimi گفت:

    بیحالی ممکن است در اثر کم آبی یا صدمات محیطی مانند سرمای بیش از حد یا گرمای بیش از حد باشد
    بله از ماسه میتوانید استفاده کنید
    برای رشد بهتر باید شرایط مطلوب گیاه رو فراهم کنید

  8. lili.s گفت:

    با سلام و سپاس
    گیاه گندمی من 1- خیلی بیحاله برگاش سرحال و قوی نیستن حالت افتادگی دارن و نوک شاخه ها هم سوخته می شن 2- جدیدا گلدونش رو عوض کردم و خاک برگ ریختم. احساس می کنم خاکش خوب نیست آیا می تونم خاکشو با ماسه قاطی کرده و دوباره عوض کنم؟ 3- آیا میشه از ماسه هایی که برای ساخت و ساز استفاده می شه، استفاده کرد؟ 4- اصلا جوانه نداده و ساقه اضافه یا همون استولون نداره. راستشو بخواین می ترسم گلم از بین بره چون برگاش از زیر یا زرد می شه یا می پوسه؟ خواهش می کنم راهنمایی کنین.

  9. جوانه‌های جدید که نوک سجاف‌ها (استولونهای خارج شده از گیاه مادری) تشکیل میشوند در آب هم جوانه‌میزنند و در خاک ژله‌ای هم زنده‌ می‌مانند.

  10. ندا گفت:

    ضمن تشکر از متن خوبتون من این گیاه رو داخل اب هم گذاشتم اما ریشه نداد و پوسید.در صورتی که شما فرمودید این گیاه در اب هم ریشه میده! ممنون از شما

  11. raubea گفت:

    من گیاه سجافی را در آب نگهداری می کنم و هر چند وقت یکبار به آن کود مایع می دهم اینطوری سرحال تر و زیباتر از وقتی شده که در خاک بود فقط رشد کندتری دارد ولی در عوض دچار سوختگی برگ نمی شود !

لطفا در صورتی که درباره مطالب این صفحه؛ نظر، سئوال یا پیشنهادی دارید از طریق فرم زیر مطرح بفرمایید. اگر نظر شما برای تکمیل این مطلب مفید باشد به نام خود شما در همین صفحه منتشر میشود و احیانا در صورتیکه که نیاز به پاسخ داشته‌باشد در همینجا پاسخ داده میشود تا برای دیگران هم مفید باشد.
لطفا برای دریافت جواب، ایمیل صحیح وارد نمایید. | لطفا مطالب غیر مرتبط با این صفحه را از اینجا مطرح کنید.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *