لیلیوم هلندی گل درشت در چهار رنگ رسید – اسفند 1402

فوریه 24th, 2024 | بذور و اندامهای تکثیر گیاهی, خبرها, گیاهان پیازی, گیاهان فضای باز, گیاهان فضای باز تابستانه

دوستان عزیز مفتخریم که در روزهای پایانی سال 1402 با چهار رقم لیلیوم بسیار عالی در خدمت مشتریان گرامی از سراسر کشور هستیم.

لیلیومهای حاضر از رده لیلیوم های اورینپت هستند که ارتفاع زیاد، گلهای درشت و عطر فراوان تولید میکنند. مقاومت خوبی دارند. به سرما حساس نیستند و قابل کاشت در باغچه هستند. در مناطق معتدل مانند تهران، کرج اصفهان، شمال ایران و تمام شهرهای آذربایجان قابل کاشت هستند.

برای آشنایی با لیلیوم ها و رده بندی های آنها به فایل قدیمی ولی مفید ما در این لینک مراجعه فرمایید.

ارقام موجود

 

لیلیوم صورتی رقم مالدانو Maldano

سایز پیاز: 18/20
مدت زمان لازم برای رشد و گلدهی: 14-15 هفته
رنگ گل: صورتی
ارتفاع گیاه: بلند
تعداد غنچه در شاخه: 5-6 گل
معطر: بله
سایز گل: درشت
رده: OT-hybrid
هدف مصرف: شاخه بریده

اضافه کردن به سبد خرید

لیلیوم زرد رقم مانیسا Manissa

سایز پیاز: 18/20
مدت زمان لازم برای رشد و گلدهی: 14-15 هفته
رنگ گل: زرد، دورنگ کرم و زرد
ارتفاع گیاه: بلند
تعداد غنچه در شاخه: 5-6 گل
معطر: بله
سایز گل: درشت
رده: OT-hybrid
هدف مصرف: شاخه بریده

لیلیوم سرخ رقم رد دیزار Red Desire

سایز پیاز: 18/20
مدت زمان لازم برای رشد و گلدهی: 10-11 هفته
رنگ گل: قرمز سیر
ارتفاع گیاه: بلند
تعداد غنچه در شاخه: 3-5 گل
معطر: بله
سایز گل: درشت
رده: OT-hybrid
هدف مصرف: شاخه بریده

ویژگی این رقم رشد سریع است

 

لیلیوم زرد رقم مانیسا Saronno

سایز پیاز: 18/20
مدت زمان لازم برای رشد و گلدهی: 14-15 هفته
رنگ گل: سفید
ارتفاع گیاه: بلند
تعداد غنچه در شاخه: 3-5 گل
معطر: بله
سایز گل: درشت
رده: OT-hybrid
هدف مصرف: شاخه بریده

ویژگی این رقم ساقه های قوی و ایستایی خوب رقم است

 

اطلاعات کاشت:

نیاز سرمایی پیازها رفع شده‌است و به محض اینکه رسید میتوانید در شرایط گلخانه‌ای کاشته و مراقبت فرمایید تا برای نزدیک دو تا سه ماه آینده گلدهی کنند.

گلدان مناسب:

پیشنهاد ما استفاده از گلدانی با قطر دهانه بیش از 19 سانتی‌متر و ارتفاع گلدان بیش از ۲۰ سانتی‌متر است.

خاک مناسب در شرایط گلخانه ای:

تحقیقات علمی انجام شده و تجربه ما نشان داده‌است که هرچه بستر نرم‌تر و نفوذپذیرتر و غنی از مواد آلی باشد بهتر است. لذا پیشنهاد ما نصف پیت‌ماس + نصف دیگر کوکوپیت و پرلیت است. حال اگر شما به این ترکیبات دسترسی ندارید، میتوانید از نصف خاک برگ کاملا پوسیده و غنی و نصف دیگر خاک نرم و نفوذپذیر و ماسه استفاده کنید. به طور کلی بستر باید غنی، نرم و نفوذپذیر، نگهدارنده متوسط رطوبت و دارای بافت متخلخل باشد.

آبیاری:

چون این پیازها نیاز سرمایبشان رفع شده به محض کاشت و آبیاری اول شروع به رشد خواهند کرد. در زمان رشد نیاز به آب فراوان دارند. و به محض خشک شدن سطح خاک بهتر است مجددا آبیاری شوند.

دما و نور:

به محل پرنور (جلوی پنجره پرنور یا گلخانه) نیاز هست. این پیازها در دمای معمولی خانه به خوبی رشد خواهند کرد. حداقل دمای شبانه ۱۵ درجه مثبت سانتیگراد و دمای روزانه تا ۲۵ درجه ایده‌آل خواهدبود.

کودیاری:

به سه مرحله تقسیم فرمایید: یک) در مراحل ابتدایی رشد تا بالا آمدن ساقه به کودیاری نیازی نیست. دو) در مراحل رشد رویشی و بالا آمدن ساقه تا ظاهر شدن غنچه‌ها: هر دو هفته یکبار با کود کاملی مانند کریستالون ۱۸.۱۸.۱۸ +میکرو کودیاری بفرمایید. سه) پس از ظاهر شدن غنچه‌ها هر دو هفته یکبار با کودهای حاوی پتاسیم بیشتر مانند کریستالون ۱۲.۱۲.۳۶ کودیاری بفرمایید. پس از باز شدن اولین غنچه دیگر کودیاری نفرمایید.

آفات و بیماریها:

به آفات مکنده مانند شپشکها و شته‌ها، کنه‌های تارتن و برخی بیماریهای قارچی حساسیت وجود دارد و بهتر است هر دو هفته یکبار گیاه را از نظر آلودگی به آفات و بیماریها بررسی فرمایید.

مراقبت‌ها:

گیاههای حاصل از پیازهای لیلیوم دارای ارتفاع به نسبت زیادی میشوند. و نیازمند قیم (میله چوبی یا فلزی به عنوان تکیه گاه ساقه) خواهند بود. لذا بهتر است در زمان کاشت پیاز قیم هم نصب شود.
نسبت به جلوگیری از شکستن ساقه‌ها باید مراقب بود چون در صورت شکستن ساقه اصلی پیاز، گلدهی مجدد به مدت چندین ماه به عقب خواهدافتاد.

پس از پایان گلدهی:

پیازها پس از پایان گلدهی نیازمند دوره استراحت هستند. بهتر است ساقه را از ته قطع نفرمایید و اجازه بدهید که برگهای باقیمانده، فتوسنتز کنند و به اندازه پیاز شما افزوده و پیازچه‌های جدید تولید کنند.
آبیاری و کودیاری کمی کاهش می‌یابد ولی متوقف نمیشود، و مثلا کودیاری به ماهانه یکبار و آبیاری پس از خشک شدن سطح گلدان انجام میشود. این روند ادامه دارد تا وقتیکه برگها به زردی گراییده و آماده شوند که به دوره رکود یا استراحت برود.
در دوره استراحت، گیاه اندام هوایی خود را از دست میدهد و فقط پیازها باقی میمانند.
در این دوره نیاز هست که پیاز حدود دو ماه (بسته به رقم فرق میکند) دمای ۲ تا ۷ درجه مثبت سانتیگراد را بگذراند. پیاز در باغچه به طور طبیعی این فرآیندها را سپری خواهد کرد و لازم نیست ما کاری بکنیم. ولی اگر پیاز ما در گلدان باشد. باید پیاز را خارج کنیم و اندامهای هوایی را قطع کرده،‌ریشه‌های قدیمی را قطع کرده و پیاز را به استراحت بفرستیم.
برای استراحت دادن مصنوعی پیازها، میتوان پیازها را با محلول یا پودر قارچکشی ضدعفونی کرده، در پیت‌ماس کمی‌مرطوبت درون یک کیسه پلاستیکی قرارداده و در یخچال معمولی خانگی قرار داد. ظاهر شدن ریشه‌های جدید و رشد جوانه‌های جدید نشاندهنده رفع شدن دوره نیاز سرمایی است و میتوان پیازها را دوباره کاشت و برای گلدهی آماده کرد.

مشاهده پست های قدیمی ما در مورد لیلیوم ها خالی از لطف نیست. مانند این لینک


فروشگاه آنلاین گلستان علی
برای خرید سریع به وب-شاپ ما مراجعه فرمایید

هر روز عکسها و خبرهای گلخانه ما در صفحه اینستاگرام ما منتشر میشود

 

 

برچسب: , , , , , , , ,

لطفا در صورتی که درباره مطالب این صفحه؛ نظر، سئوال یا پیشنهادی دارید از طریق فرم زیر مطرح بفرمایید. اگر نظر شما برای تکمیل این مطلب مفید باشد به نام خود شما در همین صفحه منتشر میشود و احیانا در صورتیکه که نیاز به پاسخ داشته‌باشد در همینجا پاسخ داده میشود تا برای دیگران هم مفید باشد.
لطفا برای دریافت جواب، ایمیل صحیح وارد نمایید. | لطفا مطالب غیر مرتبط با این صفحه را از اینجا مطرح کنید.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *