خبرهای اول تیرماه 90

ژوئن 24th, 2011 | خبرها

خبر اول:
انتقال سایت به سرور جدید انجام شد و امیدوارم در چند روز آینده در تمام شهرها سایت به درستی نمایش داده شود. علت تاخیر در نمایش صحیح سایت پس از نقل و انتقال از این سرور به آن سرور مسایل فنی مربوط به DNS است و به چند ساعت تا چند روز زمان نیاز است تا سایت در تمام دنیا به درستی نمایش داده‌شود.
هدف از تغییر سرور فراهم کردن پهنای باند بیشتر روی سروری قوی‌تر است تا در آینده سایت به دلیل تمام کردن پهنای باند دچار مشکل نشود.

خبر دوم:
نمایشگاه گل و گیاه اردبیل طبق جدول زمان‌بندی نمایشگاههای اردبیل 8 تا 12 تیرماه 90 اعلام شده‌بود ولی ظاهرا مشکلاتی در راه برگزاری وجود دارد و هنوز تاریخ جدید به ما اعلام نشده‌است. تا جاییکه به ما اعلام شده فعلا در آن تاریخ امکان برگزاری وجود ندارد.

خبر سوم:
از مهمترین گیاهان تولیدی ما در نیم قرن گذشته گیاه آویز (به گویش محلی ما در اردبیل: حافظ یا حافیظ گولی و به گویشهای دیگر: سیرغا گولی (گل گوشواره) و با نام علمی fuchsia بوده‌است. خوشبختانه در دو دوره گذشته نمایشگاه گل و گیاه تهران گونه‌های جدیدی از این گیاه از هلند وارد کشورمان شده‌است. و با نام فوشیا معرفی شده‌است. (در حالی که اسم محلی و بومی برای این گیاه داریم: گل گوشواره یا گل آویز)
الغرض ما از دیرباز روی این گیاه کار کرده‌ایم و چهار واریته از آن را حفظ کرده‌ایم. که خوشبختانه با وارداتی که جدیدا انجام میشود گونه‌های ما نیز در حال افزایش است. و امروز حدود 8 واریته داریم. (از واریته‌های قدیمی برای فروش موجود داریم ولی واریته‌های جدید برای سال آینده آماده خواهد بود.)

و جدیدترین رنگی که به دستمان رسیده و در تصویر مشاهده میفرمایید «رنگ مایل به مشکی» آن است که نمیدانم چرا ولی در بین گلدوستان اینکه گلهای گیاه به رنگ سیاه تمایل بکند خیلی طرفدار دارد. مثلا قبل از این هم شمعدانی اژدری (قلمقاش) داریم که خیلی به سیاهی میزند.
در حال حاضر شرکت Thompson-morgan در انگلستان واریته‌های گوناگونی از این گیاه را در اختیار دارد. و کاشت این گیاه به دلیل شرایط جوی خاص این کشور در آنجا بسیار رایج است. (همانطور که در گیلان و آذربایجان ما رایج است)
در گلستان علی نیز ما مزیت نسبی برای این گیاه داریم و تابستانهای خنک اردبیل برای رشد و نمو این گیاه بسیار عالی است. در حالیکه تابستان گرم تهران منجر به سوختن و از بین رفتن این گیاه در گلخانه‌های بسیار گرم و حتی مدرن تهران میشود.
این گیاه به صورت باسکت‌های آویز و کاشت در باغچه در منطقه ما مغفول مانده ولی ما در تلاشیم با افزایش تولیدمان (که متاسفانه فعلا کم و مقطعی است) و از طرف دیگر ایجاد تنوع در گونه‌ها به گسترش مجدد این گیاه کمک کنیم.
یکی از دلایل کم شدن استقبال از این گیاه آفتی سمج و مهلک به نام مگس سفید گلخانه است. این حشرات بسیار ریز سفید رنگ به شدت روی گیاه آویز فعالیت کرده و از شیره گیاهی آن مکیده و کاملا گیاه را مستاصل میکنند. استفاده سموم شیمیایی قوی‌ مانند متاسیستوکس و ایمیدیاکلوپراید نیز در این آفت ایجاد مقاومت کرده و در عرض چند ماه نتیجه معکوس میدهد.
خوشبختانه با  آفتکش ایرانی جدیدی آشنا شده‌ایم که مدعی است ایجاد مقاومت در آفات را به دنبال ندارد و در حال تست این سم هستیم که انشالله جواب بدهد و مشکل آفت مگس سفید را رفع بکند. (این آفت یکی از مهمترین مشکلات گلخانه‌های خیار و گوجه‌فرنگی نیز به شمار رفته و در برخی مزارع مانند پنبه نیز فعالیت میکند)

خبر چهارم:
سنبلهای آبی ما به گل نشسته‌اند و برای فروش آماده‌اند. همچنین نیلوفرهای آبی کوچک نیز برای فروش داریم. (متاسفانه ارسال به شهرستان این گیاهان کار دشواری است و فعلا مقدور نیست)

خبر پنجم:

در بهار امسال  عرضه محصولات جدیدی در گلستان علی آغاز شده‌است:

گلدانهای پلی‌اتیلن شرکت kenzi – که با قیمتهای شرکتی تهران در گلستان علی عرضه شده  و گلدانهای بسیار زیبا و خوش‌ساختی هستند. مهمترین مزیت این گلدانها مقاومت نسبت به نور خورشید و دمای زمستانه است. یعنی برای استفاده در باغچه و فضای باز ساخته‌شده‌اند. از طرف دیگر کاملا سبک وزن بوده و خواص نشکن داشته برخلاف گلدانهای فایبرگلاس فاقد بو بوده و برای  استفاده در منزل نیز ایده‌آل هستند.

از ابتدای امسال علاوه بر محصولات پلاستیکی شرکتهای گلباران و گلسرخ – گلدانهای پلاستیکی و پایه‌های فرفورژه شرکت گلپونه در گلستان علی عرضه میشود. این پایه‌ها در چند سایز همراه با گلدانهای مستطیل و با زیر گلدانی عرضه شده و برای استفاده در منازل بسیار عالی هستند.

برچسب: , , , , , , , , , ,

11 دیدگاه

  1. مریم گفت:

    سلام امیدوارم در کارتان موفق باشید کاش یک مرکز فروش در تهران داشتید تا بتوانیم خرید کنیم سپاس

  2. نسرین گفت:

    با سلام و تشکر از راهنمایی های خوب و مفیدتان .
    من یک گلدان از گیاه آویز دارم اما گلهایش بسیار ریز هستند و اکثراً قبل از باز شدن در حالی که غنچه هستند میریزندنمی دانم با این وضعیت چه کنم لطفاً راهنمایی بفرمایید .

  3. پری گفت:

    با سلام، گل آويز من نجات پیدا نکرد… برگاش رفته رفته ضعیف تر شدن و ریختن و هیچ رشدی تو گیاه مشاهده نمیشد. طفلک کلی هم غنچه داشت… منم دیروز ساقه هاشو در حد 10-12 سانت چیدمو تو جی فی پیلتی که از شما گرفته بودم کاشتم . ( مثل بنفشه آفریقایی روش کیسه کشیدم آخه فکر کردم الان هوا گرمه و رطوبت از دست میدن. ) البته غنچه هاشونو زدم .
    نمیدونم چرا گلم اینطوری شد.. ممکنه اون مدتی که آبش زیاد بوده ریشه هاش فاسد شده باشه؟ همش 2-3 روز تو اون شرایط بود.. و اگه اینطوریه بعد اون ریشه جدید نداده؟ ممنون میشم با تجربه پرورش این گل راهنمایم کنید تا این یکیها اگه رشد کردن دچار این مشکل نشن..
    ضمنا ممنون از ارسال گل سنبل آبی.

  4. بله مورچه‌ها دقیقا شته‌پروری میکنند و این امری اثبات شده‌است.
    در زمستان از روغن‌های مخصوصی برای پیشگیری از شته‌ها استفاده میشود که در سم‌فروشیها عرضه میکنند.
    احتیاطات خاص بدون استفاده از سموم (مانند جمع آوری برگها و هرس شاخه های آلوده) معمولا مهمتر و بهتر جواب میدهد

  5. مقدم گفت:

    استاد محترم جناب آقای حکیمی
    از جواب کارشناسی و راهنمایی عالی شما بسیار متشکرم.
    نحوه و چگونگی مبارزه با این حشره در زمستان را نیز اعلام نمایید حتی در صورتی که برگهای آن موقع برگریزان جمع آوری و نابود گردند.و آیا این مطلب درست است که همانگونه که انسانها از دامها برای گرفتن شیر استفاده میکنند ، مورچه ها هم از شته ها در زمستان نگهداری میکنند و در بهار آنها را به برگهای تازه درختان میرسانند تا از شیره ای که آنها از درختان میگیرند مورچه ها را هم منتفع سازند. و در اینصورت نحوه نابود سازی ارتباط بین این حشرات چگونه خواهد بود.

  6. با تشکر از لطف شما.
    علاوه بر شته‌ها پسیل گلابی (Psylla prycola) نیز با مکیدن شیره گیاهی باعث ضعف میزبان شده و با ترشح عسلک باعث تجمع اشعه خورشید و سوختگی برگ میشود.
    بهترین زمان مبارزه با این حشره اواخر زمستان توصیه شده ولی در تابستان نیز با سموم نفوذی مانند دیازینون (یک در هزار) یا (فوزالن – آزیمنوس متیل و …) نیز میتوان با آن مبارزه کرد.

    زمستان گذرانی این حشره زیر برگهای ریخته شده در اطراف درخت انجام میشود و برای همین توصیه میشود زمستان این برگها را جمع آوری و نابود کنید.
    منبع: کتاب آفات درختان میوه – امید جوهرچی – سعید محمدزاده نمین – نشر سپهر -1386

  7. مقدم گفت:

    استاد محترم حضرت مستطاب جناب آقای حکیمی
    سایت بسیار عالی و زیبایی دارید.
    از اینکه اطلاعات علمی خود را بصورت آنلاین در اختیار عموم قرار میدهید نشان از درایت و علم وافر شما در این زمینه دارد.
    لهذا سوالی دارم که امیدوارم در اسرع وقت به آن پاسخ لازم و کافی ارائه نمایید:
    شیره درختان فقط بخاطر شته است یا میتواند علت دیگری از قبیل مریض بودن درخت داشته باشد. دو درخت گلابی و گردو در حیاط منزل هستند که هر سال بیشتر از سالهای قبل شیره از آنها به کف حیاط میریزد البته هر ساله مقدار آفت کشی که به کار میبریم هم بیشتر و به نسبت شیره های بیشتر ، بیشتر میشود ولی این روند هر ساله افزایش میابد. به نحوی که این رویه امسال نسبت به سال گذشته 2 برابر شده و هر نوع آفت کش و شته کش به این درختان پاشیده ایم تقریبا افاقه ای نکرده و هر چه به زمان میوه دهی کامل درختان نزدیک میشویم این رویه و افزایش شیره دهی افزایش چشمگیری میابد. از حضور محترمتان تقاضا دارم نسبت به جواب این سوال جواب مکفی و ادله لازم برای از بین بردن هر چه بهتر این وضعیت اسفناک هم برای ما و هم برای درختان بیچاره بیان و ما را راهنمایی نمایید .

  8. به نور فیلتر شده فراوان نیاز دارد. یعنی اگر گیاه یکباره از خانه به باغعچه منتقل شود نمیتواند شدت نور را تحمل کند ولی اگر زیر سایه درختان باشد عالی میشود.
    همچنین در خانه پشت پنجره‌های شرقی و شمالی نگهداری میکنند.
    در گلخانه‌های شیشه‌ای بهتر است توری سایه‌انداز (شید) داشته باشد (البته من در مورد مکان مرتفعی مانند اردبیل یا حتی تهران صحبت میکنم. شاید در گیلان به نور مستقیم هم خوب جواب بدهد یا در اصفهان حتی زیر سایه‌انداز هم شدت نور زیاد باشد)

  9. برای ارومیه با اتوبوس میتوانیم سنبل آبی ارسال کنیم.
    بگذارید کمی گل آویز بهتر بشود و سپس از کودهای کریستالون سبز و قرمز یک در میان بهش بدهید. یک بار سبز 20 روز دیگر قرمز

  10. پری گفت:

    سلام،
    از اینکه اقدام به تولید گونه های مختلف گل آویز کردید خوشحالم. چون این گل واقعا زیباست و دیگه اینکه سنبلهای آبیتون به گل نشستن.!! من این گل رو تو سایت شما شناختمو فقط از روی عکس واقعا خاطرخواهش شدم! کاش میشد ارسال پستی داشته باشین.. خواهشا رو این مورد کار کنید چون مطمئنم خیلیها منتظرن شما براشون سنبل آبی بفرستین..
    دیگه اینکه منم یه گل آویز گرفتم، اوضاعش خیلی خوب بود و شروع کرد به غنچه دادن.. مال مامانم که تو حیاط بود گلاش خیلی قشنگ و درشت شده بود. منم بهش کود دادم کود حسابی کامل ( و داراری 9% آهن) بعد گذاشتمش تو حیاط حسابی نورگیر.. احساس کردم برگاش بیحال شدن بهش آب دادم 2-1 روز بعد برگاش لکه های زرد ( قهوه ای) شد.. توسایه گذاشتمش فرقی نکرد.. بعد متوجه شدم ته گلدان سوراخ نشده و آب توش جمع شده.. ته گلدونو سوراخ کردم و آب اضافیش رفت و خاک روشو عوض کردم و برگهای خرابو کندم.. الان بهتره ولی انگار از جنگ برگشته.. میخاستم بدونم واسه بهبودیش چیکار کنم؟ من از شما کود کریستالون سبز و نارنجی گرفتم، از اون کودها بدم؟ با بذارم خودش خوب شه؟ من تو ارومیه زندگی میکنمو آبو و هوا یه جورایی شبیه اردبیله..
    میدونم سرتون خیلی خیلی شلوغه و متن منم بلند شد.. ولی عادت کردم سوالامو از شما بپرسم. ممنون میشم اگه زود پاسخ بدین.

  11. رضا گفت:

    سلام. با تشكر ا سايت بسيار غني شما خواهشمندست در مورد شرايط نور اين گياه گل گوشواره در صورت امكان توضيح دهيد. با سپاس

لطفا در صورتی که درباره مطالب این صفحه؛ نظر، سئوال یا پیشنهادی دارید از طریق فرم زیر مطرح بفرمایید. اگر نظر شما برای تکمیل این مطلب مفید باشد به نام خود شما در همین صفحه منتشر میشود و احیانا در صورتیکه که نیاز به پاسخ داشته‌باشد در همینجا پاسخ داده میشود تا برای دیگران هم مفید باشد.
لطفا برای دریافت جواب، ایمیل صحیح وارد نمایید. | لطفا مطالب غیر مرتبط با این صفحه را از اینجا مطرح کنید.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *